SUIKERKIST GIN

INTRODUCTIE

De Suikerkist Gin is een allemans vriend, stoer op zijn eigen manier. Door het gebruik van alleen de meest verse botanicals komen de natuurlijke smaken goed naar voren.

Het fruit dat in de gin wordt verwerkt word in zijn geheel aan de destilleerderij geleverd en ter plekke verwerkt. Hierdoor komende de verfijnde smaken samen en worden deze gevormd tot één geheel.

SUIKERKIST MYTHE

De mythe verteld dat de heilige hostie na de beeldenstorm in 1566 is verborgen onder de Suikerkist. De geluk zoekers vonden in 1906 een grote verborgen ruimte onder Suikerkist, die was volgestort met puin. Het enige wat ze hebben gevonden in de ruimte was een zinken kokertje met hierin een stuk perkament. Met daarop de tien geboden, ook wel een Mezoeza. In 1948 werd er opnieuw in de kelder gezocht door een wichelroedeloper, helaas weer zonder resultaat.

THE PERFECT SERVE

Stap 1: Suikerkist gin

We beginnen natuurlijk met het belangrijkste de Suikerkist gin. Giet 50ml in een glas vol met ijs.

Stap 2: Tonic

Wij vinden Fever-Tree Mediterranean tonic het lekkerste combineren met onze gin. Je kan hier lichte tonen van rozemarijn en tijm in proeven, wat dan ook erg lekker is bij de gin smaak. Schenk 150ml tonic bij de gin voor de beste balans.

Stap 3: Garnering

Om de smaken van de Suikerkist Gin naar boven te halen garneren we de G&T met een schijfje sinaasappel en een takje munt. Vergeet de munt niet te kneuzen zodat de smaak en geur vrij komt.

 

THE BOTTLE

Het label is geïnspireerd door ons eigen interieur. Je kunt de beplanting herkennen op onze muren en in het behang. De aan de takken hangende sinaasappels geven aan hoe vers het fruit is als het beruikt word voor de gin. 
De kurk en de seal zijn gemaakt van duurzaam materiaal waar wij natuurlijk 100% achter staan.

Tip:
Gooi de fles niet weg maar gebruikt het om er knoflook olie in te maken, of zoals je bij ons in de zaak vaak ziet als kaarsen houder.

DE INGREDIËNTEN

De ingrediënten worden in alle versheid toegevoegd in het destilleer proces waardoor je de hoogst mogelijke natuurlijke smaken kan ontwikkelen. Doordat het fruit met zorg word gekozen proef je vanaf de eerste tot de laatste slok de meest verfijnde smaken. Je kan de volgende botanicals proeven:

SINAASAPPEL

GRAPEFRUIT

JENEVERBES