Heerlijk vegan eten bij Suikerkist in Breda

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor te stoppen met het eten van dierlijke producten. Exacte cijfers over hoeveel mensen in Nederland vegan eten zijn er niet, maar de tijd dat het alleen voor hippies was, is zeker voorbij. We zijn ons steeds meer bewust van wat we eten en wat hiervan de gevolgen van zijn. Daarom hebben wij onze kaart onder de loep genomen en een groot aantal vegan gerechten toegevoegd. Veel vegans valt het op dat vegan eten vaak duurder is. Wij vinden dat dit niet het geval hoeft te zijn. Daarom hebben wij ons best gedaan de prijzen gelijk te houden, zonder dat de kwaliteit hierop achteruit gaat.

Wat is vegan?

Veganisten eten plantaardig en gebruiken geen dierlijke producten. Ze eten en drinken dus geen eieren, melk, kaas, vlees of honing. Daarnaast dragen ze ook geen kleding van bijvoorbeeld wol of leer en gebruiken ze plantaardige shampoos en parfums. Als veganist ga je dus nog een stapje verder dan een vegetariër (die alleen geen vlees of vis eet). Het volgen van een plantaardig dieet is goed voor onze gezondheid en die van onze planeet.

Vegan restaurant in Breda

Met onze kaart hopen we mensen die in Breda opzoek zijn naar een vegan restaurant niet te kort te doen. Naast een aantal heerlijke vegan lunch gerechten, serveren we ook tijdens het diner een vegan pizza’s, burgers en andere gerechten. Ook zijn we onze borrelkaart niet vergeten. Zo vind je hierop uienringen, olijven en vegan biterballen. Benieuwd naar onze kaart? Je bekijkt deze hier.

Wij begrijpen dat dit niet voor iedereen weggelegd is. Daarom heeft onze kaart naast de vegan gerechten ook vegetarische gerechten en gerechten voor de vlees- of visliefhebber. Maar wist je dat wanneer je één dag per week geen dierlijke producten eet, je zo’n 52.000 liter water per jaar bespaart? Dat staat gelijk aan meer dan een jaar aan dagelijkse douchebeurten. Dus kom jij binnenkort een van onze vegan gerechten proberen?